به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از رویترز، کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد با انتشار بیانیه ای از بی نتیجه بودن نشست وزراء کشور عضو اتحادیه اروپا که با هدف اجماع نظر نهایی در جابهجایی و اسکان ۱۲۰ هزار پناهجو برگزار شده بود، ابراز تأسف کرد.
در بیانیه کمیساریای عالی پناهندگان سازمان ملل متحد آمده است: لازم است که بدون فوت وقت توافقات جدی برای بررسی این نیاز مهم انجام شود. اکنون به اقدامات فوری و متهورانه از سوی تمامی دولت های عضو این اتحادیه در این خصوص نیاز است.
نشست دیروز اضطراری وزیران کشور اتحادیه اروپا در مورد نحوه تقسیم و اسکان دادن به پناهجویان بینتیجه پایان یافت و «دیمیتریس آوراموپولوس» مسئول ارشد امور مهاجرت در اتحادیه اروپا اعلام کرد نشست اضطراری وزیران کشور اتحادیه در این مورد، «نتیجه دلخواه» را به همراه نداشت.
همزمان با پایان این نشست مجارستان تصمیم گرفته مرز اصلی خود با صربستان را مسدود کند.
اتریش و اسلوواکی نیز اعلام کرده اند در پی اقدامات تازه آلمان، آنها نیز روش مشابهی را پیش گرفته و بر شدت کنترل بر مرزهای خود میافزایند.
آلمان که انتظار میرود تا پایان سال جاری میلادی تا یک میلیون پناهجو وارد آن شوند، ۲۲ شهریور ماه اعلام کرد موقتاً مقررات کنترل مرزی خود با اتریش را برقرار میکند.
در کشورهای عضو پیمان «شینگن»، که عمده اعضای اتحادیه اروپا را در بر میگیرد، کنترلهای مرزی به معنی معمول آن وجود ندارد و رفتوآمد در مرزهای اعضاء این پیمان آزادانه صورت میگرفت.
لهستان گفته است ممکن است دست به اقدام مشابهی مانند آلمان و اتریش بزند و هلند نیز میگوید «نظارت بیشتری» از مرزهایش خواهد کرد.
مرز زمینی صربستان، که عضو اتحادیه اروپا نیست، و مجارستان، که ورود به آن عملا ورود به کشورهای عضو «شینگن» و اتحادیه اروپا را ممکن میکند، طی هفتههای گذشته مملو از جمعیت شده و نیروهای پلیس آن کشور نیز زنجیر انسانی در این مرز تشکیل دادهاند تا از عبور پناهجویان جلوگیری کنند. با این همه پناهجویان چندین بار با گذشتن از سد نیروهای پلیس و حصارها، پیاده روانه ایستگاه مرکزی قطار در بوداپست یا وین در اتریش شدهاند.
هدف اصلی عمده پناهجویان، رسیدن به کشورهای غرب و شمال اروپا است.
اعضای اتحادیه اروپا به دنبال راهی برای جابهجایی و اسکان دادن به ۱۲۰ هزار نفر از پناهجویان بودند. شماری که با مخالفت برخی کشورها در مرکز و شرق اروپا روبهرو شده است.
اما موضوع تنها به پناهجویانی که از مرزهای زمینی خود را به اتحادیه میرسانند محدود نیست و تنها در سال جاری میلادی بیش از ۴۳۰ هزار نفر از راه دریای مدیترانه، خود را به جنوب اروپا، عمدتا یونان و ایتالیا، رساندهاند.
با وجود آنکه وزیران اروپایی در مورد نحوه جابهجایی پناهجویان به نتیجهای نرسیدهاند، اما گزارشها حاکی از آن است که موج کسانی که عمدتا از جنگ و خشونت فرار کرده و در تلاش هستند به اروپا برسند، همچنان رو به افزایش است.
نظر شما